Notifications
Clear all

[Solved] ID


JurajR
(@juraj-rohac)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Čo je myslené pod osobným číslom? 6-miestne ID z AISu mi neberie. Treba zadať nejaké iné číslo alebo ho odosielam chybne?


Quote
bony7x
(@bony7x)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 1
 

Takisto mi neberie AIS ID a ani username z tohto fora.


ReplyQuote
Kirill
(@kirill)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 11
 

Mam taky isty problem neberie moje ID


ReplyQuote
Guide
(@guide)
Vedúci cvičení - Task boss Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 214
 
Posted by: @juraj-rohac

Čo je myslené pod osobným číslom? 6-miestne ID z AISu mi neberie. Treba zadať nejaké iné číslo alebo ho odosielam chybne?

6-miestne ID z AIS. Vase konci 344, teraz som to testoval, je to v poriadku. Chyba je na vasej strane.

 


ReplyQuote
Guide
(@guide)
Vedúci cvičení - Task boss Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 214
 

@bony7x Aj vase je v poriadku.

 


ReplyQuote
Guide
(@guide)
Vedúci cvičení - Task boss Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 214
 

@kirill aj vase, ak ste Starytskyi Kyrylo.

 


ReplyQuote
xlucny
(@xlucny)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 4
 

Tiež mi to neberie ID.

Ide tam len o to dať do buffera reťazec "XXXXXX" a poslať serveru, alebo tam treba ešte spraviť nejaký krok o ktorom neviem?


ReplyQuote
Guide
(@guide)
Vedúci cvičení - Task boss Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 214
 
Posted by: @xlucny

Tiež mi to neberie ID.

Ide tam len o to dať do buffera reťazec "XXXXXX" a poslať serveru, alebo tam treba ešte spraviť nejaký krok o ktorom neviem?

Ide presne o to. Prave som otestoval vase osobne cislo a funguje to. Pozrite si v debug mode, co mate v bufferi, a co posielate.


ReplyQuote
Ondrej S
(@ondrej-s)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 3
 

@guide moste mi povedat preco nieco taketo nefunguje : 

char ID[]= "XXXXXX";

iResult = send(ConnectSocket, ID, (int)strlen(ID), 0);


ReplyQuote
Thomas Anderson
(@neosaurus)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 1
 

@guide Mne sa dari uspesne pripojit k serveru, ale po zadani ID sa program zastavi na recv() funkcii z kniznice winsock. Skusal som zmenit flag na MSG_PEEK, kedze som predpokladal, ze to blokuje program kvoli tomu, ze caka na data zo servera, ktore ale nepridu. Posielal som len samotne ID bez ukoncovacich znakov, aj so znakmi '\n' \0' aj '\n\0'. Zo serveru ale nikdy neprisla ziadna odpoved. Musim pre kazdu spravu vytvarat vlastny socket?

 


ReplyQuote
xkrumlovsky
(@xkrumlovsky)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 7
 

Chcel by som sa spýtať že ako sa od tohto kroku dostanem ku tomu aby som serveru niečo napísal a dal tam svoje ID aby server vedel kto som a mohol si s nim písať


ReplyQuote
matuspetergac
(@matuspetergac)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 1
 
Posted by: @guide
Posted by: @xlucny

Tiež mi to neberie ID.

Ide tam len o to dať do buffera reťazec "XXXXXX" a poslať serveru, alebo tam treba ešte spraviť nejaký krok o ktorom neviem?

Ide presne o to. Prave som otestoval vase osobne cislo a funguje to. Pozrite si v debug mode, co mate v bufferi, a co posielate.

Zdravím, @guide mohol by byť problém ak moje AIS ID má iba 5 znakov a nie 6, stále mi neberie ID a už neviem čo iné by to mohlo byť, kontroloval som obsah bufferu v debug mode a je tam iba to čo by malo, skúšal som aj reťazec bez '\0' znaku... Ďakujem


ReplyQuote
xlucny
(@xlucny)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 4
 

@matuspetergac

 

Mne to začalo fungovať keď som mu v prvom kroku poslal nejaký náhodný konkrétny reťazec namiesto prázdneho poľa.

 


ReplyQuote
Guide
(@guide)
Vedúci cvičení - Task boss Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 214
 

@xlucny

V prvom kroku treba na server poslat lubovolny pozdrav. Takato situacia moze nastat viac krat pocas komunikacie. Nie vzdy sa ocakava presne konkretny retazec, co poslete, nakolko sa simuluje aj realna komunikacia.

 


ReplyQuote
Share:
Close Menu